We verkopen geen producten maar stuk voor stuk verhalen.  Het zijn verhalen die mensen boeien en in beweging brengen.  Een rode draad in deze verhalen is kunst, passie en liefde!

We geven deze verhalen graag een gezicht in alle openheid.

We danken jullie alvast om onze kleine business te steunen en wensen jullie mooie verbindingen met jezelf en onze verhalen! 

 

F*ck Normality, just be yourself and enjoy life!

CrissCross | Conceptstore

PHOTO-2020-01-25-21-11-59 8.jpg

Supertrump

Tijdens onze laatste zomervakantie komen we terecht in een klein winkeltje in Napoli genaamd Supertrump. Hier ontmoeten we Francesco, een jonge ontwerper. Naast een bijna volledig nieuwe garderobe voor Jeroen, onze zoon, nemen we een missie mee naar huis, deze kledinglijn naar België halen!! 
Francesco heeft zowel basic stuks van zijn eigen merk Supertrump als een customized en gepimpte vintage lijn van diverse bestaande merken (levi’s, kappa, addidas, nike, ...).  Met het customizen voegt hij een stukje Kunst en een stukje van zichzelf toe aan Mode!! 
De kleding is stoer,  uni-sex en oversized en vooral bestemd voor de jeugd (of iemand jeugdig van geest :))

Kylie Vaneeckhaute

Kylie is een jonge creatieve dame uit Antwerpen, met een eigen collectie Knitwear en sweaters specifiek voor dames.  De Knitwear bestaat uit gebreide leuke truien en Bernadettes, de sweaters zijn gemaakt uit katoen met opzetstukken in ander stof. Met penseel en acrylverf laat ze zich helemaal gaan en is er geen één sweater hetzelfde!! 

Knitwear en sweaters zijn beiden handmade with love. 

Kylie heeft een eigen webshop en biedt alles daar aan . Kijk zeker eens op haar Instagram profiel en klein door op haar webshop.

IMG_3095006FF8F8-1.jpeg
PHOTO-2020-01-25-21-11-58 8.jpg

Viejalee

Viejalee ontwerpt en maakt meditatiekussens en andere producten van hergebruikte wollen dekens. 
Dit gaat van tassen voor yogamatjes, poufs, kussens, slingers, laptop- en ipadhoezen, enz….en soms gaat ze voor een totale make-over (niet van zichzelf :) maar van een sofa of stoel.  Het zijn stuk voor stuk pareltjes, letterlijk en figuurlijk een super(zacht) product, met dezelfde kwaliteiten als de dame achter dit verhaal, Sanna.

Carpet of life

Carpet of life is een sociaal design merk en middel tot empowerment. Ze bieden customized tapijten aan vervaardigd uit rest-kledij in de Sahara van Marokko. Dit initiatief werd in het leven geroepen om een traditie van generaties niet te laten verdwijnen. Door de tapijten kunnen deze gezinnen in hun eigen levensonderhoud voorzien.  Er zijn ready made tapijten aan, maar ook designtapijten met het resttextiel van jou als klant. Dit kan een mooi symbolisch geschenk of aandenken zijn als er bvb iemand sterft in je familie.  
Hendrikje en Marion zijn 2 mooie gezichten achter dit bijzonder verhaal dat we nog steeds mee willen uitdragen. 

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 13.jpg
PHOTO-2020-01-25-21-11-58 3.jpg

LeatHerB

Babske van LeatHerB vervaardigt op ambachtelijke wijze lederen armbanden en riemen, die ook op maat gemaakt kunnen worden met een levenslange garantie. Er is een gevarieerd aanbod van neutrale armbanden, maar ook getatoeëerde versies en gepimpte varianten, allen voorzien van een degelijk slotje. Deze armbanden zijn zo genuine als Babske zelf!  Binnenkort ook terug verkrijgbaar op onze webshop. 

Booze Beads

Monique is glasblazer, bedenker en uitvoerder van de Booze Beads, een stoer armbanden merk, gemaakt uit vintage leder of organisch leder. 
Elke armband pimpt ze met glasgeblazen kralen gemaakt uit bier- of jeneverflesjes. 
Naast haar stoere kant heeft Monique ook een zeer romantische zijde, met haar Fairy Nice Beads roept ze mini fairytales tot leven. Deze miniatuurtjes zijn al te koop op onze webshop, de rest volgt wellicht later.

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 17.jpg
PHOTO-2020-01-25-21-11-58 4.jpg

Harry Tilley

Harry Tilley is een gepassioneerd juweelontwerper en heeft handen van goud (en zilver :)).  
De kralenarmbanden zijn van zijn eigen creatieve hand, ze zijn met zorg gemaakt en vervaardigd met kwalitatieve natuurparels en andere kwalitatieve materialen.

Heksine

In ons aanbod vind je ook tassen vervaardigd uit allerhande jutten zakken. Naast deze prachtige tassen, stelt Nadine graag haar geduld op de proef en ontmantelt ze oude uurwerken.  Van deze minuscule onderdelen maakt ze weer nieuwe juwelen. Nadine kan echt wel een beetje toveren, vandaar ook haar merk Heksine. Haar mooie duurzame tassen vind je nu al op onze webshop, de rest volgt later...

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 2.jpg

Mona’s Prul met Stijl

Simone van Mona’s Prul met Stijl maakt accessoires om je interieur op te fleuren gaande van Unieke upcycling glazen Kandelaars, koordenkorfjes vervaardigd van touw van de Roma zigeuners tot gepimpte kleine meubeltjes.  Simone is enkele jaren geleden verhuisd naar de bergen in Spanje, maar komt regelmatig op bezoek bij haar familie in België.  We bieden haar eigenzinnige creaties niet meer aan op onze webshop, maar neem zeker eens een kijkje op haar Facebook. 

Urbex

Met deze foto’s van Johnny Genne brengen we de natuur een beetje naar binnen en laten we jullie kennismaken met authentieke geheime locaties. Johnny is eveneens de man achter de camera tijdens de fotoshoot van Supertrump.  Wegens groot succes in de fysieke store, op dit moment slechts beperkt verkrijgbaar (3 sets) op onze webshop. Binnenkort meer...

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 19.jpg
PHOTO-2020-01-25-21-26-43.jpg

Mounir

Mounir is een jonge kunstenaar die we ontmoetten in zijn atelier in het oude stadhuis van Genk.  Hij maakt prachtige kunstwerken op doek en grote canvas. We hebben de eer om deze Masterpieces in onze store een centrale plek te mogen geven.
Hij ziet kunst als een medium om je te uiten en in verbinding te gaan met jezelf en anderen. A perfect match with us!

Hey Rabbit

Margot Balck van Hey Rabbit ontwerpt leuke kaartjes met rake woorden, creatieve verjaardagskaartjes, maar ook andere leuke grafische gadgets als posters, illustraties, paintings en cartoons. Margot is een creatieve dame met een zeer aparte stijl, een beetje F*ck Normality dus!  Ons betekende etalageraam was van haar hand. Ze heeft een eigen creatieve store op de Lutgart-site te Beringen, ga zeker eens langs!

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 20.jpg
PHOTO-2020-01-25-21-11-59.jpg

Freaky Feathers

Heb je altijd al graag vleugels gewild, maar heb je ze tot nu toe niet gevonden, dan hebben wij de oplossing… Nee hoor, niet Red Bull, maar Jonneygold geeft je vleugels met haar Freaky Feathers. Handmade with love van restjes leder.

Tonewood

Stephan Cardinaels is een jonge man uit Hasselt. Door de week werkt hij als ICT-er in Brussel. Om zijn hoofd leeg te maken startte hij zijn eigen bedrijfje Tonewood. Uit blokken brandhout maakt hij stuk voor stuk unieke tafellampen. Een schitteren-d product! We bieden ze niet meer aan, maar volg hem en zijn creaties zeker op sociale media.

PHOTO-2020-01-25-21-11-58 12.jpg
PHOTO-2020-01-25-21-11-59 6.jpg

Recor Home

Een andere belangrijke partner is Recor Home, wiens naambekendheid we nog steeds mee willen blijven uitdragen naar onze klant.  Recor maakt sinds 1949 kwaliteitsvolle meubels waarin vakmanschap centraal staat. We hebben de kwaliteit, design en comfort van hun duurzame hippe zetels aan den lijve kunnen ondervinden. Zálig!! Ga zeker eens langs in hun design atelier op één van hun inspirationdays.

Onze eigen collectie

Last but not least kom je ook onze eigen collecties tweedehands Vinyl, juwelen, handtassen, kleding en Germany vazen tegen, een collectie van jaren verzamelen, maar waarvan we nu graag afstand doen en delen met anderen. 
Sharing is Caring!

PHOTO-2020-01-25-21-17-51 4.jpg